Onlinehandel boomer fortsat

Flere og flere investeringer sker over nettet

Godt og vel 90% af danskere i alderen 16-44 år handler på nettet. Online shopping er blevet større og større det seneste stykke tid. Det skyldes mange forskellige faktorer, blandt andet en periode med nedlukninger og corona, der har begrænset manges lyst og mulighed for at gå ud. 

Onlinehandel tilbyder dog meget mere end blot at vi kan undgå nærkontakt med andre. Onlinehandel er nemt og bekvemt. Vi kan shoppe fra sofaen, på farten og når vi sidder i møde eller til undervisning. Derfor spås det også at vi fortsætter med at handle online. Det kommer sandsynligvis også i takt med at vi bliver mere og mere digitaliserede. De yngste årgange er født med teknologien ved deres side, og de ældre generationer bliver mere og mere vant til det. 

Også indkøbskæderne er med på bølgen

Den bekvemmelighed vi får med onlinehandelen, har nu også spredt sig til dagligvaresegmentet. I 2019 havde 25 og 26 procent af dem der havde handlet online, købt henholdsvis medicin og mad- og dagligvarer. Det er en stigning fra 7 og 12 procent fra 2011. I Danmark var en af pionererne inden for online køb af dagligvarer firmaet Nemlig. Mange benyttede sig af denne tjeneste under nedlukningerne, og populariteten har for det meste holdt ved, selvom samfundet er åbnet igen.

Mange andre dagligvarebutikker er kommet med på bølgen nu, og tilbyder levering samtidig med at de tilbyder indkøb i deres butikker. Der findes også forskellige variationer af leveringstjenesten. Nogle Bilka varehuse tilbyder for eksempel at man kan bestille sine varer hjemmefra, og hente dem pakket og klar ved varehuset. Det sparer bøvlet ved at skulle ind og finde alle varerne. Andre forretninger tilbyder mere nicheservicer som fx frugtordning til virksomheder leveret til døren. 

Investering i online butikker

Er du på udkig efter at lave en god investering, kan du overveje at investere i online handel. Det er naturligvis muligt at investere på mange forskellige måder. Er du erfaren og villig til at prøve dig med komplekse investering, kan du prøve kræfter med CFD-investering her.

Der findes et utal af virksomheder der sælger deres varer online, så det kan naturligvis være svært at overskue. Det kan dog være en god idé at gå efter selskaber der ejer flere virksomheder og forhandlere. På denne måde kan du samle mere data om dem du investerer i, og få en bedre forståelse for virksomhedsstrukturen, og ikke mindst visionen.