WordPress til e-handel: Kan det lade sig gøre?

WordPress er et af de mest anerkendte CMS’er i verden. I sin spæde start var det et meget basalt blogsystem, men i dag er det meget mere. Det er et komplet CMS med et utal af muligheder, herunder e-handel.

E-handel er dog ikke en standardfunktionalitet i WordPress, men det kræver blot, at du installerer en udvidelse såsom WooCommerce. I dag er der flere millioner webshops på verdensplan, der er baseret på WooCommerce, som kan sidestilles med mange andre e-handelssystemer.

Til trods for, at WordPress ikke er skabt med henblik på e-handel, er det derfor ikke ensbetydende med, at det ikke kan bruges til formålet. Dog er det vigtigt at overveje, hvor stor og kompleks en webshop, der er tale om, da WordPress egner sig bedst til mindre webshops.

Driver du en stor webshop med flere sprog, mange tusinde varenumre m.m., er WordPress (og i kombination med dette også WooCommerce) næppe det rette valg. Her er der andre systemer, der er et bedre valg for dig.

WordPress egner sig bedst til mindre webshops

Hvis du skal bruge WordPress til at lave webshops, er det bedst, hvis der er tale om en mindre webshops. Er der tale om en webshop med mange tusinde varenumre, flere sprog osv., er det ikke sikkert, at WordPress kan håndtere webshoppen.

Derfor er det vigtigt at overveje dine behov, før du kaster dig ud i at lave din webshop med WordPress. Skal du lave en lille webshop med begrænset funktionalitet og få varenumre, kan WordPress i kombination med WooCommerce være et glimrende valg.

Har du derimod brug for yderst avanceret funktionalitet eller har du et stort antal varenumre, der måske skal synkroniseres direkte med leverandørens varelager e.l., er der sandsynligvis andre e-handelssystemer, der vil matche dine behov bedre.

Ikke desto mindre er der dog flere millioner webshops på verdensplan, der i dag er bygget på WordPress. Det er selvfølgelig et klart bevis på, at det sagtens kan fungere. Af denne grund skal du heller ikke tøve med at benytte systemet, hvis du mener, at det matcher dine behov.

Er det nemt at lære at bruge WordPress?

En af de klare fordele ved at bruge WordPress er, at det er let at bruge. Du skal derfor ikke være et sekund i tvivl om, hvorvidt du kan finde ud af at bruge det. Det er så let at bruge, at det er et system, som alle kan finde ud af at bruge.

Hvis du ikke har lavet en webshop eller en webside før, kan det hele virke en smule uoverskueligt til en start. Når du først har fået sat dig ind i det, er det dog intet problem. Derfor tager det også kun ganske kort tid at lære systemet at kende.

Har du et ønske om at lære at bruge WordPress, er den bedste løsning at tilmelde dig et kursus i WordPress. På et sådant kursus lærer du nemlig alt, hvad du skal lære, hvorfor du på relativt kort tid kan gå fra at være nybegynder til at være mester i brugen af WordPress.