Vil du have en køkkenhave? Se hvordan her!

Hvis du er en person, der tilbringer meget af sin tid i haven, ved du sikkert også, at der er en helt masse sjove ting, som man kan have derude. Du kan både ave højbede, blomsterbede, drivhus og en hel masse andre sjove ting, som gør dagen i haven lidt federe.

Hvis du gerne vil have noget ekstra ude i haven, og du har noget plads, som du skal have brugt, kunne det værre en god ide med en køkkenhave. Her kan du plante en masse grøntsager og måske bær, som du så kan høste senere, og tilberede i dit køkken – du kan altså gro din egen mad.

Ikke nok med at det er et sjovt projekt, vil du helt sikkert også finde ud af, at du faktisk kan spare en masse penge på grøntsager og så videre, når du selv planter. På den måde er der jo egentligt slet ikke nogen ulemper, hvis du i forvejen elsker at bruge tid i haven! Det eneste du skal bruge, er jo egentligt jord, frø og noget gødning.

Start med lidt planlægning

Når du gerne vil have en køkkenhave, er det et lidt stort stykke arbejde. det er det noget, som du i sidste ende vil sætte rigtig meget pris på. Det kan være en god ide at planlægge lidt i forvejen, når du gerne vil lave denne køkkenhave. På den måde får du mere styr på det hele.

Du kan starte med at finde ud af, hvor stor denne køkkenhave egentligt skal være. Overvej, hvor meget plads du lige har. Måske der kun er plads til en lille køkkenhave – det kan også være, at du har plads til en kæmpe køkkenhave. Dette skal du lige overveje, inden du kommer for godt i gang.

Lav en lille tegning over, hvordan din køkkenhave skal se ud. På den måde er det nemmere at forstille sig, hvordan det faktisk kommer til at se ud, når den er færdig. På den måde kan du også planlægge, hvilke ting du vil have plantet, og hvor det lige skal plantes henne.

Find ud af, hvad du skal bruge

Hvis du ikke normalt bruger særligt meget tid i haven, kan det være en god ide at finde ud af, hvad du mangler. Det kan nemlig godt være, at der er nogle redskaber, som du måske ikke allerede har. Dette er jo godt og vide, inden man begynder på dette projekt.

Når du skal finde ud af, hvad du skal bruge, afhænger det meget af, hvor stor din køkkenhave skal være, og hvad, der skal plantes. Det kan være en god ide at tage i et byggemarked eller i en planteforretning. Her ved personalet helt sikkert en masse om, hvad du mangler.

En ting der er vigtig at huske på, når du får denne køkkenhave, er at passe den godt. Det kræver en gang imellem en masse vanding (især hvis det ikke regner særligt meget). Det kommer altså til at kræve lidt tid og dedikation.