Mange spørger sig selv, om ViaBill er en nødvendigvis på en webshop eller ej. Denne artikel vil ikke komme med et konklusion på det spørgsmål. Det skal nærmere handle om de mange fordele ved Viabill. Herefter kan man selv beslutte sig for, og det er nødvendigt eller ej.
Der skal ikke herske tvivl om, at rigtig mange webshop er meget tilfredse med at bruge Viabill. Det giver kunderne en masse fordele ved, at de kan betale, som de vil. Hvis du ikke ved, hvad Viabill er, så er her en kort forklaring:
- Viabill er en måde, hvor kunderne på en webshop nemmere kan dele deres betalinger op. Det får den betydning, at nogle kunder måske er mere tilbøjelige til at købe. Det skyldes, at de har nemmere ved at finde pengene på den måde.
- Første gang man betaler med Viabill, skal man ikke engang betale renter og gebyrer. Det gør det selvsagt endnu mere fristende.
- Viabill gemmer sikkert kortoplysningerne, så man ikke skal indtaste dem næste gang. Det er naturligvis krypteret, så der ikke er risiko ved det.
- I dag er det muligt at bruge Viabill på mere end 4000 forskellige danske webshops. Alt tyder på, at Viabill kun vokser i de kommende år.
Hvordan betaler man med Viabill?
Et af de første spørgsmål, som dukker op, er selvfølgelig, hvordan man betaler med Viabill. Svaret er heldigvis så simpelt, som man håber på. Hos Viabill har man gjort det nemt. Det er hele formålet, at det ikke må være besværligt.
Svaret er, at du faktisk bare betaler én gang i hver måned med Viabill. Det vil altså sige, at du har købt noget gennem Viabill. Så trækkes det månedlige beløb blot hver måned. Det sker helt automatisk, og derfor får webshoppen sine penge.
Hvis du sidder som ejer af en webshop, vil dette være en af dine overvejelser. Hvis du bruger Viabill, vil dine kunder måske netop have større lyst til at købe. De kan ikke mærke det så meget, hvis det trækkes lidt hver måned. Det vil måske give dig bedre muligheder for, at de vælger netop din webshop fremfor en konkurrents uden Viabill.
Hvordan opretter jeg mig?
Når du som virksomhed skal have Viabill, skal du ansøge om det. Det er ikke ret kompliceret, men det handler lige om, at du skal godkendes. Det er egentlig bare et spørgsmål om, at du ikke har en meget broget fortid.
Det samme gør sig gældende, når du skal have Viabill som privat bruger. Her skal du selvfølgelig lige godkendes. Når du har lavet den første transaktion, har du offielt en konto, som du så kan blive ved med at bruge. Det er ganske nemt og ikke til ret meget besvær. Fremover vil en Viabill konto til gengæld spare dig for rigtig meget besvær.
Hvad koster det?
Det er lidt forskelligt, hvor meget det koster at bruge Viabill. Det afhænger først og fremmest af, hvilket konto du har. Viabill kan opkræve nogle begyrer, herunder rykkergebyrer. Det afhænger lidt af, hvor hurtigt pengene bliver trukket. Den slags kan du selvfølgelig med fordel undersøge. Det sørger for, at du ikke bliver overrasket.
Første gang er uden gebyrer
Det koster selvfølgelig lidt, når man bruger Viabill. Første gang er det dog uden gebyrer. Det er rart nok, hvis man eksempelvis har en ordre, man virkelig vil have igennem. Det er også rigtig godt at brande sig på, når man som webshop fortæller om Viabill. Her kan man altid lige nævne, at det altså ikke koster noget den første gang.
Kun i danske webshops
Når du bruger Viabill, gælder det kun i danske webshops. Det er selvfølgelig en begrænsning, du skal være opmærksom på. Som dansk webshop er det dog en rigtig god ting. Det betyder nemlig, at man kan brande sig på, at der kan bruges Viabill. Man er dermed ikke i konkurrence med udenlandske webshops om denne fordel.
Samtidig findes der jo mange tusinde danske webshops, og rigtig mange bruger altså allerede Viabill. Derfor er det en rigtig god idé, hvis man formår at komme lidt ind i varmen her. Det kan give følelsen af, at man er med i en form for fællesskab. Det er stort set altid en fordel.
Et prøverum derhjemme
Viabill brander sig også på en anden rigtig smart ting. Normalt taler man om, at det er problematisk ved online-shops, at man ikke kan prøve tingene. Det vil sige, at man altså nemt kan bestille på nettet, men at størrelsen så måske ikke passer. Man sparer penge, men man har også nogle ulemper. Det er noget, Viabill har forsøgt at ændre på.
Med Viabill kan man nemlig fortælle, om man er tilfreds med sin ordre. Det vil sige, at man bestiller varen på nettet. Herefter kommer den til døren, og man prøver den. Er man tilfreds, giver man Viabill besked. Herefter trækkes den første del af beløbet.
Er man derimod ikke tilfreds, kan man returnere varen. Her vil beløbet altså så ikke blive trukket fra din konto. På den måde er der ikke alt det besvær med, at man kan have ført pengene tilbage. Går det over Viabill, bliver det hele generelt set noget nemmere.
Handler om at gøre det nemt
Når man taler om Viabill til webshops, taler man om ting, som bliver nemmere. Der er ikke tale om den dybe tallerken her. Egentlig er det jo ret simpelt, når man lige sætter det op:
- Som webshop opretter man sig som Viabill-bruger. Herefter kan folk handle på webshoppen gennem Viabill, hvis de har en konto.
- Der handles på Viabill. Flere kunder kommer til, fordi det er nemmere sådan. Det vil sige, at der kommer flere kunder i butikken.
- Man får stadig sine penge ind på kontoen. Det sker bare lidt mere løbende. Det ændrer dog ikke på, at man med Viabill fortsat får de penge, man skal have.
- Som webshop har man mulighed for at holde en vist prisniveau. Det skyldes, at brugeren ikke skal lægge så store beløb samtidig. Alt i alt er der altså mange fordele ved Viabill. Ulemperne er til gengæld svære at finde.