Undgå at blive snydt, når du køber elektronik på nettet

Det har aldrig været lettere at foretage ens indkøb på nettet. Der findes utallige websites, der ønsker at sælge deres varer til os, og vi bliver bombarderet med gode tilbud i pop-ups og nyhedsbreve. Men når man handler på nettet, forsvinder noget af den fortrolighed og tillid, man normalt oplever i sine ’en til en’-møder med lokale forhandlere, hvor man får sat ansigt og navn på virksomheden.

Og det er da også væsentligt lettere at gå ned at klage over en vare i en butik eller returnere et fejlkøb til en medarbejder, når det sker i den virkelige verden. Men hvordan sikrer du dig bedst, så du undgår at blive snydt, når du køber elektronik på nettet?

Drop Ebay, Wish og andre billige fristelser

Det kan være fristende at købe elektronik på billige websites som Ebay eller Wish, der sælger deres produkter til en brøkdel af prisen i Danmark. Men der er en grund til, at varerne er dyrere i Danmark, hvor vi betaler moms og afgifter.

Ved at købe elektroniske produkter gennem en dansk webshop er du også samtidig garanteret, at kvaliteten af det, du køber, er i orden. For i Danmark kan man ikke sælge hvad som helst. Tingene skal sikkerhedsgodkendes, så forbrugerne er sikre på at få produkter, der er egnede.

Forestil dig at købe eksempelvis e-cigaretter på Ebay eller Wish? Du har absolut ingen garanti for, at det, du bestiller, er det, der dukker op. Ligesom de ikke skal leve op til samme fødevarestandarder som i Danmark. Så køb altid den slags hos en autoriseret dansk forhandler.

Se efter e-handelsmærket

E-mærket er den danske certificeringsordning for webshops. Det er dit sikkerhedsnet, når du handler varer på nettet. Ordningen med e-mærket er sat i verden for at bekæmpe fup og svindel på nettet og samtidig gøre handlen på nettet mere gennemsigtig. Det vil sige, at hvis en webshop har mærket, så lever de op til betingelserne og er til at stole på.

E-mærket er ikke en konstant størrelse. Der laves hele tiden kontroller og stikprøver af de danske webshops, så man sikrer, at alt er, som det skal være. Faktisk er du forsikret til op imod 10.000 kr. på en handel, hvis du har købt et fysisk produkt i en webshop.

E-mærket er også med til at tydeliggøre, hvem det egentlig er, du handler med. Du har derfor nemt ved at finde kontaktdata på sitet, ligesom du kan få indblik i shoppens behandling af dine persondata. Alt sammen tiltag, der skal sikre din ret som forbruger på nettet.