Tænk teknisk SEO ind i e-handlen

Vil du have succes med e-handel, er det ikke nok at være en dygtig forretningsmand. For du skal jo også være god til it – eller til at finde folk, der kan opsætte og supportere en velfungerende webshop og hjemmeside til en rimelig pris. Faktisk kan der være mange aspekter af e-commerce, du måske ikke engang har hørt om eller forstår. Fx kan det være, at teknisk SEO virker som noget lidt mystisk.

Gør siden hurtigere

Det er det sådan set ikke, for teknisk SEO indbefatter en række relativt simple arbejdsgange, når du er noget velbevandret inden for det CMS-system, din hjemmeside er sat op i, og den e-commerce-platform, du bruger. Bl.a. er det en teknisk SEO-opgave, at du komprimerer billeder på din side, så de loader hurtigere. Det gør, folk bliver længere på din side, hvilket bl.a. Google vil lægge mærke til.

Styrk din online forretning

En anden arbejdsgang inden for teknisk SEO, som du kan gøre brug af, når du styrker din forretning online, er det at tjekke din hjemmeside og webshop for døde links, der fører til en 404-fejlside. Og du kan slette plugins eller integrationer, du ikke gør brug af. Og du kan benytte metabeskrivelser til at oplyse søgemaskiner – og folk – om, hvad enkelte sider handler om. Og… listen kunne blive ved.

Lad andre om teknisk SEO

Samme sted som du kan få en hjemmeside sat op eller få en webshop lavet til din side, kan du også få hjælp til teknisk SEO, så du ikke selv behøver være ekspert i softwaren, du bruger i dit firma. Ikke at du bare kan tillade dig at være totalt uvidende om, hvad der går for sig i maskinrummet – du kender trods alt først kvaliteten af it-udvikleres arbejde, når du ved, hvad der kan laves i et system.

Men du får frigjort kræfter til at koncentrere dig om kerneydelsen.