Skal du have ny computer? Her er tre fordele ved at købe den brugt

Moderne computer

Er tiden kommet til en ny computer? Og har du fået svedige håndflader ved tanken om, at du skal ud og betale flere tusinde kroner for en ny computer? Frygt ej! I denne artikel tager jeg dig igennem nogle tips, som du kan bruge, når du skal ud og have ny computer. Vi skal nemlig kigge lidt på, hvorfor det faktisk kan være en god idé at vælge en brugt computer. Jeg kan love én ting: Der er penge at spare. I artiklen får du tre gode grunde til, hvorfor du bør vælge at købe en brugt computer. Artiklen har én opfordring: køb en brugt computer og gør – på mange måder – en god handel.

Der er penge at spare

Vi starter ud lige på og hårdt. Det er selvfølgelig muligt at spare penge, når du køber en brugt computer sammenholdt med at købe en ny. Og der kan faktisk være stor forskel i prisniveauet på nye og brugte computere af samme type – sommetider endda op til 40-50 % for brugte computere, der stadig er i god stand og kan bruges i mange år endnu.

Bæredygtighed: Det er godt for miljøet

Der skal bruges rigtig mange ressourcer for at producere en ny computer. Og det er nok næppe nogen hemmelighed, at det vil være godt for klimaet, hvis vi droslede en anelse ned på vores ressourceforbrug.

Ved at købe en brugt computer holder du liv i en allerede eksisterende computer, hvorfor der ikke behøves produceres en ny til netop dig. Og det er da også tosset, at vi skal smide computere ud, som absolut ikke fejler noget? Dem er der helt sikkert andre, der kan få glæde af. Uden at slynge om mig med de store tal, så kan jeg blot afsløre, at produktionen af elektroniske enheder faktisk udgør en ret stor del af den samlede CO2-udledning og verdens forbrug af ressourcer.

Det er sikkert at købe brugt

Og ja, det er sikkert at købe computere brugt – de virker, de er gendannede, når du får dem, rengjorte, og hvis du handler hos en forhandler, er du endda beskyttet af købelovens regler om f.eks. reklamationsret. Der er således ikke noget farligt ved at handle computere brugt. Dog kan du naturligvis ikke altid forvente samme stand, som hvis du købte en helt ny, men du kan forvente en computer, der virker, og som ofte kan holde i mange år ud i fremtiden til dine behov.