SEO er altafgørende for din webshop

Når du har en webshop, skal du tænke over, at der skal trafik til siden. Ellers sælger du i hvert fald slet ingenting. En stor del af at inddrive trafik til en webshop er SEO. Folk søger på livet løs på nettet. Du er derfor nødt til at være til stede iblandt søgeresultaterne på de relevante søgeord. I dette indlæg giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med SEO på din webshop.

Giv dine tekster kærlighed

En webshop er ofte delt ind i nogle kategorisider. Har du flere forskellige produkter, er det oplagt at dele dem ind i kategorier. Det gør det mere overskueligt, i stedet for at de er blandet sammen i en stor landhandel.

Kategorisider kan fx være gryder, pander, fade og så videre, hvis du sælger køkkentilbehør. Under alle disse kategorisider skal du have en tekst, der beskriver denne kategori. Det er både for den besøgendes skyld og i forhold til SEO. Det er derfor vigtigt, at du inkluderer de rigtige søgeord nok gange i teksten.

Til en underside med gryder vil søgeordet måske være gryder. Når potentielle kunder søger på gryder på Google, skal kategorisiden for gryder dukke op.

Det er dog ikke nok, at du arbejder med dine kategorisider. Google algoritmen kigger nemlig også på din webshop helt overordnet. Det betyder, at du blandt andet også skal lave produktbeskrivelser til alle dine produkter. Igen er det både til gavn for kunden og for din SEO.

Dine produktbeskrivelser skal hjælpe med at sælge dine produkter til kunderne. Derudover skal de give et godt indtryk, når Google algoritmen vurderer din webshop.

Spørg dit netværk eller professionelle til råds

Det kan være lidt af en mundfuld, når du skal i gang med SEO. Det kan derfor være en fordel at spørge dit netværk til råds. De har sikkert nogle gode fifs til, hvordan du bedst griber det an. Derudover kan de sikkert også fortælle dig, hvordan de gør.

Har du svært ved at få styr på SEO for din webshop, kan det være, du skal få andre til at hjælpe. Der findes et hav af SEO-specialister. De kan hjælpe dig med alt det tekniske og dermed give dig en bedre rangering på Google.

Du skal være opmærksom på, at det selvfølgelig koster noget at få andre til det. Det kan dog være penge, der er givet godt ud. Du kan nemlig få en bedre omsætning i den anden ende.