Sådan får du en travl hverdag og en sund livsstil til at gå op i en højere enhed

Der er mange selvstændige, som vil sige, at hverdagen ofte er fyldt op med en masse forskellige ting, hvilket kan gøre hverdagen travl og til tider uoverskuelig. Er du erhvervsdrivende, og er det noget, du kan genkende, så er du ikke den eneste. Har du et ønske om at få en sundere livsstil, så kan du herunder blive klogere på, hvordan du får en travl hverdag og en sund livsstil til at gå på i en højere enhed.

Det er en stor fordel at forberede madpakker

Du kender det stensikkert. Du er træt, når du kommer hjem fra arbejde, og der er en masse ting, der skal fikses. Børnene skal puttes, der skal mad på bordet, og vasketøjet skal fjernes fra stuen. Når de praktiske gøremål er klaret, vil man hellere smide sig på sofaen end at stå og lave madpakke – det er dog en stor fordel at have madpakke med. På den måde undgår du nemlig at gå i kantinen hver dag.

En madplan er også at foretrække, hvis man ønsker en sund livsstil

Når man har travlt, vil man til tider have en tendens til at lave overspringshandlinger, og det kan være i form af take away. Er det noget, du kender til, så kan en madplan være en god løsning på netop det problem. Når du har lavet en madplan, kender du til aftensmaden hele ugen, og du skal kun handle én gang.

Få den nødvendige motion ved at cykle til og fra arbejde

Har du svært ved at finde tid til at dyrke motion, når du kommer hjem fra arbejde, kan du med fordel benytte transporten til og fra dit arbejde. Vælger du at cykle frem og tilbage, vil du få den nødvendige motion derigennem, og du kan derfor koncentrere dig om andre ting, når du kommer hjem.

Skil dig af med de usunde vaner

Selvom det er nemmere sagt end gjort, kan de usunde vaner påvirke dig meget, når du forsøger at vende din livsstil. Forsøg ikke at have usunde sager i hjemmet. Skift det eventuelt ud med sunde alternative snacks. Og er du ryger kan du for eksempel prøve en e-cigaret, som kan være en udmærket overgang til et rygestop. Derved fjerner du også lugtgener fra tøj og lignende.

Brug weekenden på at forberede og komme ud

Når man fra mandag til fredag har en masse ting at se til, kan det være en god idé at bruge weekenden nyttigt. Benyt dig af fritiden og kom ud i naturen. Det giver ny energi, og du vil hurtigt mærke, at du længes efter at komme ud efter en lang dag foran skærmen. Derudover kan du naturligvis også bruge weekenden på at handle ind og forberede madplan.

Alliér dig med en træningsmakker

Når motivationen svigter, kan det være en god ting at have en træningsmakker, som kan hive dig med ud, når sofaen trækker. Du er derved forpligtet på en anden måde.