Sådan bliver du klar til at tage på kør-selv-ferie

Rigtig mange danskere pakker hvert år bilen og drager mod sydens sol. En bilferie er noget for dig, der elsker frihed og at tage tingene i dit helt eget tempo – for det er lige netop, hvad en bilferie tilbyder. I det følgende kan du læse meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du arrangerer en kør-selv-ferie med familien.

Find ud af ruten

God planlægning er afgørende, hvis du ønsker en vellykket kør-selv-ferie. Uanset om turen går til Italien, Kroatien eller noget helt tredje, er det altså en god idé at planlægge ruten. Hvis turen varer rigtig mange timer, kan det også være nødvendigt at overnatte et sted. Det kan nemlig være trættende at køre så mange timer, så der kan være behov for at få fornyet energi gennem en god nats søvn.

Få bilen tjekket – er den klar?

Uanset hvor kør-selv-ferien går hen, er det vigtigt, at din bil er klar. Er det længe siden, din bil har været til service, er det derfor oplagt, at du får den tjekket igennem. Det kan for eksempel være, at din bils bremser, dæk eller klimaanlæg trænger til en udskiftning.

Langt de fleste autoværksteder tilbyder ferietjek, som giver dig et overblik over bilens tilstand – og om den er parat til at fragte dig til feriedestinationen. Der er nemlig ikke noget mere ærgerligt, end hvis bilen pludselig går i stå midt på turen.

Hold børnene underholdt hele turen

Det kan være lidt af en udfordring at holde børnene underholdt, særligt hvis der skal tilbringes mange timer i bilen. Heldigvis bugner internettet med film, serier og sjove spil, som kan få ro på bagsædet og underholde dine børn i timevis. For at optimere oplevelsen når der skal ses film, kan du investere i en super smart tabletholder til din bil.