Sådan vælger du den rigtige hvilestol til dit hjem

Hvilestole er en essentiel del af hjemmet, men det kan være svært at vide, hvad du skal kigge efter, når du vælger hvilestol. I denne artikel vil vi give dig et par tips til, hvordan du finder den helt rigtige hvilestol til dit hjem.

Tag et hvil: Slap af i husets bedste hvilestol

Hvilestole er et essentielt møbel i ethvert hjem. De kan bruges til at slappe af, læse aviser og blade eller se tv. Der findes et utal af forskellige hvilestole på markedet, så det kan være svært at finde den rette model til dit hjem. Her guider vi dig igennem de vigtigste ting, du skal huske, når du vælger hvilestol.

Hvilken hvilestol skal jeg vælge?

Der findes et utal af forskellige modeller og designs, og det kan være svært at danne sig et overblik. Skal det være den blødeste lænestol, som du kan synke helt ned i – eller skal det være en praktisk hvilestol med funktioner, der kan hjælpe dig i din hverdag?

Når du vælger hvilestol, skal du først og fremmest sikre dig, at den er behagelig at sidde i. Stolen skal have en god støtte til ryggen og hovedet, så du kan slappe helt af. Tjek også, om hvilestolen har en justerbart ryglæn og fodstøtte, hvis du gerne vil have mulighed for at ændre på siddepositionen.

Hvilestole med hjælpefunktioner: Assistance til at komme op og ned

Hvis du har svært ved at sætte dig ned eller rejse dig fra stolen igen, vil en hvilestol med hjælpefunktioner være det rigtige valg for dig. Du kan få funktionelle otiumstole med sædeløft og deciderede løftestole, som hjælper dig med at rejse dig op igen, hvis du har svært ved at komme op af stolen.

En hvilestol med hjælpefunktioner kan gøre hverdagen meget nemmere, hvis du har problemer med bevægelse eller balance. Det er også en god idé at overveje en hvilestol med assistance, hvis du er ældre eller har et handicap. På den måde kan man også spare plejepersonalet for nogle af de tunge løft.