Sådan sælger du dine produkter på de sociale medier

Det er blevet mere og mere populært at bruge de sociale medier, til at købe og sælge produkter eller ydelser. Både virksomheder og private benytter sig af disse platforme, hvilket gør at der findes et utroligt stort og varieret udvalg, af både nye og brugte produkter, som er tilgængelige direkte på ens telefon eller computer. I de sidste par år har koncepter som f.eks. ja tak tilbud og live salg markeret sig som de nye metoder til at sælge sine produkter, som kunderne virkelig har taget til sig. Dette er populært blandt både private sælgere, samt større og mindre virksomheder, men især blandt kunderne. I denne artikel giver vi dig et par gode råd til hvordan du kan sælge dine produkter på de sociale medier, hvad enten du er en virksomhed eller privatperson. Så hvis du har en sælger gemt indeni, så sørg for at læse med.

Hvilke sociale medier kan jeg sælge på?

I princippet kan man sælge sine produkter på alle sociale medier, hvor det er muligt at slå indhold op. Der er dog nogle medier der er bedre end andre, hvilket skyldes at de har anerkendt at der er en stor lyst til at købe og sælge på internettet, udover de etablerede webshops. Facebook har for eksempel oprettet en platform på deres platform, der er en slags Facebook udgave af Den Blå Avis. Denne platform hedder Marketplace og gør det nemt og hurtigt at sætte sine produkter til salg, uanset om man er privatperson eller om man har en virksomhed. 

Hvordan sælger jeg mine produkter?

Der findes flere forskellige tilgange til, hvordan man sælger sine produkter på de sociale medier. Det kan være et opslag i Facebook grupper der tillader køb og salg, hvor man skriver hvad man sælger og til hvilken pris, samt vedhæfter et billede af det man vil sælge. Man kan også oprette deciderede salgsannoncer, hvor der er allerede, er gjort klar til at uploade billeder, samt mulighed for at angive pris, specifikationer og beskrivelser af de produkter man vil sælge. Andre populære metoder er som nævnt, ja tak tilbud og live salg, som foregår ved at produkterne blive vist frem på en livevideo og man efterfølgende kan købe produkterne til prisen eller afgive et bud på dem, alt efter om sælger kører det som en auktion.

Hvordan sikrer jeg at jeg får mine penge?

I og med at det stort set er umuligt at få fat i Facebook, så er der mange der bekymrer sig om at miste deres penge, enten ved køb eller salg. Dette kan man gardere sig imod ved at aftale at produkterne bliver betalt ved afhentning, eller betalt ved at bruge en tredjeparts service med sikkerhed, som for eksempel Mobilepay eller PayPal, hvor man for det meste kan få sine penge igen, hvis man er blevet snydt.