Regler for snerydning

Selvom Danmark ikke er et land hvor sneen bare vælter ned og lægger sig i dynger, hver eneste dag i hele vinterhalvåret, så får vi dog stadig sne i Danmark.  Nogle gange får vi faktisk rigtig meget sne, og så er det at snerydning bliver nødvendigt så folk ikke kommer til skade. På privat adressen har du ansvaret for at sørge for at der er ryddet sne på fortovet foran dit hus, men hvordan er det nu lige det hænger sammen hvis du er erhvervsdrivende? Der er det faktisk også dig som virksomhedsejer der har ansvaret. Heldigvis er der hjælp at hente fra virksomheder der tilbyder professionel snerydning, og det er lige meget hvor din virksomhed befinder sig i Danmark, så hvis din virksomhed eksempelvis ligger i Aalborg, kan du Få et tilbud på snerydning i Aalborg.

Regler for snerydning for virksomheder

Der gælder følgende regler for alle grundejer, og altså også virksomheder, at i byer skal trapper og fortove der grænser op til offentlig vej, sneryddes hurtigst muligt efter at sneen er faldet. De skal som grundregel være ryddet mellem klokken 7 om morgenen, og klokken 22 om aftenen. Du skal selvfølgelig ikke gå ud og rydde sne mens det sner. Hvis du ikke overholder disse regler, og hvis nogen skulle komme ud for en ulykke på den vej du har ansvaret for, kan du risikere at skulle betale erstatning til den tilskadekomne. Du kan også komme til at skulle betale regningen for myndighedernes glatførebekæmpelse, altså snerydning og saltning.

Skærpede regler for virksomheder

For virksomheder er reglerne mere skærpede for både snerydning og saltning. Det er arbejdsgiverens pligt at sørge for at virksomhedens medarbejdere kan komme sikkert til og fra arbejde, både i bilen på parkeringspladsen, og dem på cykel og på gåben. Dette gælder alle arealer hvor der kan falde sne som hører til virksomheden, det er altså også gældende hvis du eksempelvis har en udendørs gård hvor medarbejderne kan holde pause. Hvis det skulle ske at en ansat glider, falder og slår sig fordi der ikke er blevet ryddet for sne og saltet, så vil du som arbejdsgiver være erstatningsansvarlig. Snerydningen og saltning skal være klaret når medarbejderne møder ind om morgenen, uanset hvilket tidspunkt det er. Derfor kan det være en rigtig god ide for virksomheden at bestille professionel snerydning, fordi så er du sikker på at alt er som det skal være når dine medarbejdere ankommer om morgenen, uanset om det er klokken 9 eller klokken 6 om morgenen.