Metallography: hvordan kan du bruge det til at gavne din virksomhed?

Hvis du aldrig har hørt ordet ’metallography’, er du langt fra den eneste. Ordet har en fremmede og indviklet klang, men du skal ikke lade dig afskrække, for metallography har faktisk stort potentiale til at hjælpe dig med dit arbejde i virksomheden. Det gælder bl.a. for dig, der arbejder med produktion af materialer, og det gælder for dig, der er i gang med at udvikle et nyt materiale.

Det kan eksempelvis være materialer til industri inden for mange forskellige brancher, hvor netop metallography kan forbedre produktet og hjælpe i udviklingsfasen.

Hvad er metallography?

Metallography går ud på at studere strukturen i metaller og andre materialer. Her findes der på mikroskopisk plan frem til en prøve, som kan analyseres i et mikroskop, og det er netop denne analyse, som vil give dig et svar på, om det fremstillede materiale lever op til alle dine krav.

Metallography består af 4 forskellige trin, som alle er nødvendige for at få et tilfredsstillende resultat. Det først skridt er skæring, hvor materialet åbnes, så en prøve kan hentes indefra, hvor materialet ikke er blevet påvirket. Herefter følger som regel en montering af testen, som dog ikke altid vil være nødvendig. Til sidst følger en slibning og herefter en polering, som vil sørge for at åbne op for materialet, så den sande struktur kan ses i mikroskopet.

Til alt dette skal bruges forskelligt udstyr, som kan klare de fire forskellige skridt til perfektion. Her skal du bl.a. bruge klinger til skæring, og du skal bruge forskellige produkter til både montering, slibning og polering.

Når du har de rette produkter, vil metallography være noget, du selv kan udføre i virksomheden, og det vil derfor være relevant for alle at kigge nærmere på disse produkter, hvis der arbejdes med fremstilling af materialer i virksomheden, hvor der stilles store krav til kvalitet.