Lageroptimering og forecasting minimerer tøjspild

Lageroptimering kan fungere som et led i den grønne omstilling, og til at øge det grønne aftryk som din virksomhed efterlader kloden. Det vil sige lageroptimering kan være et aktivt led i din CSR politik. Men hvordan kan lageroptimering fungere til dette? Det kan lageroptimering ved at hjælpe din virksomhed med at foretage bedre indkøbsvaner, og dermed undgå fejlindkøb. Fejlindkøb kan være for mange sæsonvarer, eller for mange varer med holdbarhed, som dermed må gå til spilde. For tøjindustrien gælder det især indkøb af for store mængder sæsonvarer, så som sommer- eller vintertøj, som bliver sendt til destruktion. Eller for meget indkøb af et stykke moderne tøj, hvor moden skifter, inden mængden af varen er blevet solgt.

Lageroptimering og klodens ressourcer

Tøjbranchen har de seneste år fået meget kritik for ikke at spare på klodens ressourcer. Ikke mindst når det kom til returnering af tøj, som gik til spilde, uden at blive solgt videre, efter returnering til virksomheden.  Dette har fået kritik fra flere kanter. Derfor er lageroptimering via software et rigtig godt middel til virksomheder inden for denne branche. Men lageroptimering via software kan optimere   lagerbeholdningen inden for alle brancher. På den måde skelner lageroptimering ikke, men der er naturligvis forskellige fordele ved lageroptimering ud fra, hvilken branche du er i.

Lageroptimering giver bedre forecasting

Lageroptimering fungerer konkret på den måde at processen bliver digitaliseret og kommer til at foregå centralt, via en lageroptimerende software, som hedder Slim4. Den beregner meget nøjagtigt hvor meget der er behov for at bestille hjem, for at kunne sælge mest muligt samtidig med at lade mindst muligt gå til spild.

Lageroptimering som del af csr

På den måde kan lageroptimering aktivt bruges som en del af virksomhedens CSR, som gør, at mange forbrugere ønsker at støtte op om. Ikke mange forbrugere har anno 2022 sympati for virksomheder, som ikke tager deres ansvar alvorligt og som bidrager med et øget co2-udslip. Sidstnævnte som oveni købet kunne være undgået med hjælp af det lageroptimerende software. Endnu værre bliver det, når det viser sig hvor hurtigt virksomheder vil tjene udgiften til softwaren hjem igen, grundet dens meget høje effektivitet.

For store modetøjsforretninger med afdelinger i mange danske byer, og måske endda med afdelinger over hele Norden eller Verden, er lageroptimering via software endnu mere fordelagtigt, da det kan være svært at håndtere, kontrollere og styre en korrekt lagerbeholdning for så mange forskellige butikker, der deler samme centrallager. Alt dette holder softwaren fra Slimstock styr på, så der meget enkelt kan forecastes og bestilles de rette mængder hjem, uanset hvor mange butikker lageret skal holde beholdning for. Lageroptimering frigiver på denne måde også mere tid for medarbejderne, da de meget hurtigere end uden denne softwareløsning fra Slimstock kan danne sig et indtryk af lagerets behov. Lageroptimering frigiver på denne måde og skaber på denne måde en masse værdi i mange forskellige processer i værdikæden.