Hvilken vin skal du servere for dine gæster?

Der findes forskellige vine der matcher forskellige lejligheder, men kan du til tider undre dig over, hvilken vin du skal vælge til en bestemt ret, så får du her nogle enkle tips til, hvordan du kan gøre hele processen en del nemmere for dig selv. 

 

Det første du bør gøre, når du skal vælge en god vin er, at finde ud af hvad du skal bruge vinen til. Skal du for eksempel nyde et enkelt glas alene uden tilbehør, eller skal du nyde vinen, sammen med noget bestemt mad? Ved at have en viden omkring hvordan din vin skal nydes, får du også meget lettere ved at tage et valg, og på den måde finde en vin der matcher dit behov. 

 

Søger du efter en hvidvin, er Pinot Gris uden tvivl et godt valg, hvis du er ude efter en god vin. Pinot Gris dyrkes mange forskellige steder i verden, men oftest dyrkes den i den franske region Alsace. Her er klimaet perfekt for at få den søde drue, som Pinot Gris oftest er fremstillet på. 

 

Smag på vinen 

Vil du gerne servere en god vin for dine gæster, er det altid en god ide at smage på vinen, inden du vælger at servere den. Ved at smage på vinen, kommer du for det første til at lære vinen at kende, men du får også mulighed for at smage de mange forskellige vine, og på den måde begynde at kunne skelne de mange forskellige vine fra hinanden.