Husk hjelmen hvis du vil køre på el-løbehjul efter nytår

Fra 1. januar 2022 bliver det i Danmark lovpligtigt at køre med hjelm, når man færdes på el-løbehjul og andre små motoriserede køretøjer. Reglerne omfatter selvbalancerende køretøjer, motoriserede skateboards – og altså også motoriserede løbehjul.

De nye regler træder altså i kraft efter nytår, og så kan man altså risikere en bøde, hvis man ikke anvender en (fastspændt!) cykelhjelm under kørslen. Indtil videre er det en forsøgsordning.

Har du ikke en el løbehjul hjelm, er det med andre ord på tide at få fat i en. Mangler du eller en bekendt en cykelhjelm for fortsat at kunne drøne rundt på motoriserede løbehjul, er det også et glimrende julegaveønske, for efter nytår er det altså slut med at køre rundt uden hjelm.

Mange forskellige hjelme at vælge imellem

Når man kigger på nettet, kan man godt blive lidt overvældet af det store udvalg af cykelhjelme, der findes på markedet. Udseendet er en smagssag, men det er vigtigt at købe en sikkerhedsgodkendt cykelhjelm, der sidder ordentligt fast på dit hoved.

Til rå drenge kan man naturligvis finde mountainbike hjelme, der ser lidt sejere ud end almindelige cykelhjelme. Vil du have den nyeste sikkerhedsteknologi, skal du kigge efter MIPS, som er et system i hjelmen, der beskytter hjernen ekstra mod stød og slag fra flere retninger, hvilket ofte er nødvendigt i tilfælde af uheld.

Hos ecykelhjelm kan du finde et stort udvalg af de bedste cykelhjelme til både kørsel på el løbehjul, motoriserede skateboards og – selvfølgelig – cykel, uanset om du er på jagt efter en enkel cykelhjelm eller en med flere farver.

Slutteligt er det værd at nævne, at de nye regler for kørsel på bl.a. el-løbehjul ikke er blevet indført for at genere nogen. Snarere tværtimod. Det er for din sikkerheds skyld.