Hop med på matcha bølgen!

Det er ikke mange år siden, at matcha var det helt store nye på den danske scene. Matcha har siden den tid mistet en lille smule omtale i medierne, men det betyder ikke at det er blevet mindre populært blandt forbrugerne og i diverse butikker. Matcha er nemlig stadig trendy og bliver kun mere og mere trendy og med god grund.

Matcha har i tusinde vis af år været en stor ting i især Japan, men har først for nyligt fundet vej til det europæiske og danske marked. Der er heldigvis en masse helbredsmæssige fordele ved at drikke matcha, hvilket du vil kunne læse mere om i denne artikel. Du vil derudover få en ide om hvorfor matcha måske kunne være noget for dig.

Se mere på https://kimberfoods.dk/koeb-te-online/79-matcha-pulver-te/.

Hvad er matcha?

Matcha er i klassisk forstand et grønt pulver der på traditionel vis bliver lavet på nogle nøje udvalgte teblade, som bliver melet til et fint pulver. Dette pulver bruges hovedsageligt til at lave den traditionelle japanske grønne te som har en noget kraftigere smag end den te man er vant til i Danmark.

Teen er ofte frisk, men kan godt være en anelse bitter hvis man ikke er vant til smagen. Matcha kan dog også bruges til andre ting end te. For eksempel kan det bruges som en ingrediens i is eller chokolade. Det er også blevet en populær ingrediens i forskellige kager og nogle typer brød hos bagere der eksperimenterer med deres bagværk.

Machaens effekter på kroppen

Matcha har en masse effekter som du vil kunne mærke på din krop og dit sind når du er begyndt at drikke det. Først og fremmest vil du mærke at du får mere energi.

Primært fordi matchaen indeholder en del koffein, så at drikke en kop te svarer til at drikke en kop kaffe. Derudover så booster matcha også dit stofskrifte, hvilket kan føre til vægttab, så matchaen kan også være et godt supplement, hvis du er i gang med at prøve at tabe dig. Selvom matcha giver dig mere energi, så har matchaen også en rolig effekt på især dit sind, der giver dig mere koncentration og gør dig bedre til at fokusere.

Matchaen er også et af de kosttilskud som modvirker risikoer for kræft. Det betyder dog ikke at det hjælper på kræft hvis du eksempelvis ryger, men det er et godt supplement til at gøre dine indvolde sundere. Sidste men ikke mindst mindsker det grønne pulver kolesterolniveauet, hvilket giver lavere risiko for blodpropper og type to diabetes.

Der er altså mange positive effekter ved matcha, ud over den lækre smag og det hyggelige element der er over at drikke en kop te om aftenen.

Priser på matcha

Selvom det kan lyde dyrt og svært at komme i nærheden af, så er matcha faktisk meget tilgængeligt og kan findes i mange butikker der for eksempel sælger helseprodukter, eller online. Derudover koster matcha faktisk ikke mere end mange teposer koster i dag.

Prisen på matcha ligger altså på omkring 100 kroner for en pose med 100 gram. Der er altså ingen undskyldning, hvis du gerne vil hoppe med på matcha bølgen.