Hold loftet fri fra mår

Måren er kendt for mange ting, men den er især kendt for at larme rigtig meget og så er den også kendt for at skabe kraftige lugtgener.

Måren søger ofte ly på loftet, og du er absolut ikke i tvivl, når du har besøg af en mår. Måren larmer nemlig rigtig meget – og det sker specielt om natten. Du kan derfor vinke farvel til din nattesøvn, hvis du har besøg af mår på loftet. Måren kommer dog også med lugtgener ved at efterlade urin og ekskrementer over alt på loftet.

Du kan prøve at slippe af med måren ved hjælp af de klassiske husmorråd. Du kan for eksempel forsøge at stresse måren ved at lade lys og radio køre i dagtimerne, hvor den ligger og siver – eller du kan forsøge at jage den væk med andre kraftige lugte som for eksempel hjortetakolie. Det er dog ingen garanti for at det virker, da måren sagtens kan vænne sig til både almindelig larm og lugten. Du kan selvfølgelig også prøve med gift, men her sker der jo det, at måren ender med at dø et sted på loftet, hvor du måske ikke kan få fat i den, hvilket bare betyder, at du skifter lugten fra urin og ekskrementer ud med lugten af døde mår. Sidst men ikke mindst kan du også forsøge at fange måren ved hjælp af fælder. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal køre meget langt væk fra din bopæl for at sikre dig at måren ikke vender tilbage. Husmorrådene kan virke, men gør det i de fleste tilfælde. De er også meget omfattende og kræver en del arbejde fra din side.

Der findes dog en meget simpel og meget effektiv metode at slippe af med mår på loftet – nemlig med ultralyd. Gnaversirenen udsender en ubehagelig lyd, som stresser måren – en lyd, som måren ikke kan vænne sig til. Måren bliver stresset og den søger så langt væk fra din bolig som overhovedet muligt, da den absolut ikke kan klare lyden. Lyden generer dog hverken mennesker, hunde eller katte, så den er ikke til gene for de resterende beboere, men den er yderst effektiv mod mår – og samtidig er den også effektiv mod rotter, mus og flagermus. Du kan læse meget mere om Gnaversirenen og endelig slippe af med mår på loftet her.