Har du behov for at affugte dit hjem?

Har du overvejet om du har behov for at affugte dit hjem? I Danmark har vi en høj luftfugtighed, som kan føre til diverse problemer i boligen. Du kan opleve problemer med skimmelsvamp, mug og husstøvmider. Vi har derfor samlet en oversigt over bedst i test affugtere, som kan guide dig til den bedste løsning, baseret på dine behov. Der findes både affugtere til hjemmet, men også professionelle industriaffugtere til erhvervsbrug, som passer til større opgaver og derfor med mere kapacitet.

 

Hvornår skal du anskaffe en affugter?

En affugter kan benyttes til at sænke luftfugtigheden i dit rum, hvilket resulterer i et sundere indeklima. Hvis du befinder dig i rum som kældre, badeværelser og køkkener, har du måske bemærket at luftfugtigheden kan være forhøjet. For at undgå problemer med skimmelsvamp og andre gener, kan du anskaffe dig en affugter. Dårligt isolerede rum og gamle bygninger kan ligeledes have tendens til et usundt indeklima. Har du oplevet skader i dit hjem som eksempelvis vandskade og oversvømmelser, kan du med hjælp fra en affugter stabilisere dit indeklima igen. På den måde undgår du følgeskader, da skimmelsvamp og mug i nogle tilfælde kan føre til allergiske reaktioner og sygdom.

 

Vær opmærksom på dit indeklima

Du kan med en affugter mindske chancen for forhøjet luftfugtighed i hjemmet. Der er dog også et par ting, du selv kan gøre, for at sikre et godt indeklima. Foruden affugteren, kan du ved hjælp af regelmæssig udluftning sikre et indeklima som er stabilt, og med mindre chance for fugtskader. Regelmæssig udluftning kan være fem minutter hver anden time eller hvornår det lige passer. Du kan åbne både døre og vinduer, for at skabe gennemtræk og fornyet luft i rummet. Arbejder du hjemmefra, skal du være ekstra opmærksom på udluftning, da de fleste af døgnets timer bruges inden for rummets fire vægge. Er du vant til at tørre vasketøj, anbefaler vi at du hænger det udenfor eller anskaffer dig en affugter, som kan placeres i det rum der vaskes og tørres tøj.

 

Fordele ved affugtere  

Der er mange fordele ved at anskaffe en affugter, hvis man gerne vil undgå fugtskader og et usundt indeklima. Hvis du har større arealer som skal affugtes, er det en fordel at anskaffe en professionel industriaffugter, som kan håndtere de store opgaver ved at køre døgnet rundt. Hvis du er på udkig efter en affugter til hjemmet, kan det være en fordel at kigge efter en effektiv affugter, der samtidig er pæn og ikke larmer for meget.