Gode råd til julestemning på arbejdspladsen

Jule er en magisk tid – ikke kun derhjemme, men også rundt omkring på de danske arbejdspladser. Julen er derfor det oplagte tidspunkt at gøre lidt ekstra ud af det social på arbejdspladsen. Læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du kan hjælpe julestemningen lidt på vej på din arbejdsplads.

Pynt op til jul

Juleudsmykning og julebelysning er ikke kun noget, der hører til derhjemme. Det hører også til på arbejdspladsen. Det skaber nemlig en hyggelig julestemning for alle. Hvis du har mulighed for det, kan I f.eks. samles til en oppyntningsformiddag i starten af december, hvor I mødes over gløgg og æbleskiver og pynter op og tænder for juletræet i fællesskab. I kan også afholde en konkurrence mellem de forskellige afdelinger, hvor bedste juleudsmykning får en præmie. Lidt konkurrence har aldrig skadet!

Lav en nisseordning

En populær tradition i december er den såkaldte nisseordning. Det går faktisk bare ud på, at hver medarbejder trækker et navn på en anden kollega, og så skal man forkæle denne kollega, f.eks. med en lille gave, hjemmebag eller noget helt tredje. Man kan så bruge december på at gætte sig frem til, hvem ens nisse kunne være. Det er en sjov lille leg, som bare lige giver lidt mere julevenlighed op til juleferien – og det er en fantastisk måde at lære sine medarbejdere ordentligt at kende på.

Afhold en julesweater-konkurrence

Julesweateren er efterhånden blevet en lige så stor tradition som Disneys Juleshow, pebernødder og flettede julehjerter. Der findes så mange forskellige, både smukke og grimme, med og uden lys, glimmer, nisser, julemænd, snemænd og meget mere. I kan aftale en dag, hvor alle skal komme på arbejde i en julesweater, og så kan I i samarbejde kåre den sjoveste eller den grimmeste julesweater – og så får vinderen en lille præmie.

Sørg for firmajulegaven

Firmajulegaver er en integreret del af langt de fleste virksomheder i landet – både store og små – og det er der rigtig mange gode grunde til. Det er bl.a. en rigtig god måde at vise medarbejderne, at du sætter pris på dem – og det kan styrke både sammenhold, effektivitet og loyalitet. En firmajulegave er dog i dag ikke bare en hvilken som helst gave. Mange virksomheder lader hver enkelt medarbejder vælge deres egen gave ved hjælp af en valggaveshop, og det skaber glæde rundt omkring på de danske arbejdspladser. Der er nemlig intet bedre end at få en gave, man rent faktisk har ønsket sig af sin chef – og så lige op til jul.

Husk juleafslutningen

Juleferien er naturligvis ikke nødvendigvis den længste ferie, men det er ferien, som slutter året af. Det er derfor meget vigtigt, at I lige husker at ønske hinanden en god jul – med en smil på læben. Det kan være med en fælles frokost på dagens sidste arbejdsdag eller blot med en enkel øl eller sodavand efter arbejde. Det er en rigtig god måde at slutte året af på – inden der venter en lang og afslappende juleferie, som strækker sig ind i det nye år.