Frygter du også at dine personlige data bliver overtaget?

Der er i dag en stor årvågenhed, når det kommer til blandt andet persondata og GDPR. Og det med god grund. I løvet af de sidste år, hvor internettet har fået en stadig større indflydelse på den måde, som vi griber vores hverdag og endda hele vores liv an på, så er der nemlig også kommet folk til, der på snedige måder tilegner sig viden og data og misbruger den.

Det vil sige, at du for eksempel kan risikere at få din computer hacket, stjålet dine persondata og måske tømt din konto.

Og det er noget, alle gerne vil undgå.

Derfor handler det om at vide, hvordan man skal agere i bestemte situationer. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til mails. Mange af os både sender og modtager nemlig en lang række mails hver dag, og måske indeholder disse også links. Og det er netop sådanne links, som vi skal være påpasselige med.

Via disse er det muligt for andre at få adgang til din computer, og derfor bør du aldrig klikke på et link i en mail, med mindre du er helt sikker på, hvem der har sendt dig mailen og har tiltro til afsenderen.

Opsæt en sikker mail

Derudover bør du sørge for, at din mail er sikkert sat op. Det er noget, du kan gøre flere forskellige steder, og heldigvis er det gjort let for dig. Du bør starte med at tage et kig online. Det kan for eksempel være inde for på en side som; sikkermail.dk. Her er det nemlig muligt for dig at finde en guide til, hvordan du får opsat en nemid sikker mail.

Og når først det er gjort, så kan du have lidt mere ro i maven og sove mere trygt om natten.