Få hjælp til planlægning af design- eller byggeprojekter

Hvis du har en virksomhed, der arbejder indenfor bygge- eller designbranchen, og I til daglig bruger mange timer på at planlægge og beregne både store og små projekter, så kan du formegentlig se fordelen i at benytte et digitalt værktøj, der er designet til at gøre projektarbejde nemmere.

Byggeprojekter både i og udenfor huset er for længe siden flyttet fra papiret og over på computeren. Men da teknologien stødt udvikler sig hen mod en bedre måde at digitalisere projekter på, så dukker der hele tiden nye værktøjer op. Et af de mere iøjnefaldende skud på denne stamme er brugen af BIM – Building Information Modeling – der omdanner de forskellige elementer i dit byggeprojekt til intelligente objekter, der til en vis grad tænker selv.

De kommunikerer, samler data og hjælper dig på den måde med at overskue, hvad der skal bruges af materialer på de forskellige stadier af konstruktionen. Det giver ikke blot jer, men også kunden en fordel i forhold til at overskue projektet – både i forhold til materiale- og tidsforbrug, men også visuelt.

En metode der tænker selv

Sat lidt på spidsen så betyder det, at brugen af BIM lader dit byggeri eller designprojekt tænke selv. Objekterne beregner selv, hvordan de skal placere sig i forhold til hinanden i projektet, og de holder selv styr på, hvor meget de hver især fylder. Det er specielt praktisk, når man efterfølgende f.eks. skal finde frem til, hvor meget maling der skal bruges. Væggene ved nemlig selv, hvor meget maling der skal til for at dække dem.

Dette giver en ikke blot én, men mange fordele i forhold til afviklingen og udførelsen af projekter, da projektet selv gør en stor del af arbejdet. Objekterne er også selv i stand til at tage højde for konsekvenserne af deres placering i forhold til hinanden, og det vil i de fleste tilfælde bidrage til at mindste projekternes fejlprocent. Hvilket jo er til gavn for både firmaet og kunden.

Byg eller design med intelligente objekter

Når du gør brug af BIM, tillader du dine objekter at blive foranderlige og selv lagre information. Denne information benytter objekterne så, når de skal placere sig og interagere med andre objekter. Væggen ved eksempelvis, at den skal lave plads til vinduet, og vinduet ved, at det skal lave plads til sig selv i væggen.

Når objekterne på den måde selv ved, hvor de hører til, og hvordan de kan opføre sig i projektet, så undgår du objekter, der placerer sig uhensigtsmæssigt. Du er dermed i stand til at fokusere på designelementet i byggeprojektet. Uanset om der er tale om et stort bygningskompleks, et rækkehus eller et nyt køkken. Brugen af BIM kan på den måde gavne dit byggeprojekt på mange forskellige niveauer.

Gør du ikke allerede brug af intelligente objekter i forbindelse med dine byggeprojekter, kan du med fordel overveje BIM som en tilføjelse til din software. Du kan læse meget mere om metoden og dens fordele på https://www.cadesignform.com/da/services/produktdigitalisering/bim-objekter.