Din guide til online køb af violin

Mange mener at violiner er et af verdens smukkeste instrumenter, både af udseende og af lyd, hvis altså den der spiller på violinen har forstand på hvordan man gør. Du kan sagtens købe violiner online, men der er selvfølgelig et par ting du skal tjekke op på inden du køber.

Violinens historie – kort fortalt

De første violiner blev skabt, helt tilbage til starten til 1500-tallet. Den violinform vi ser i dag blev fastlagt og udviklet af Antoni Stradivari i begyndelsen af 1700-tallet. Disse violiner er nogen af de mest eftertragtede for violinister i dag, og går under navnet Stradivarius. En af verdens ældste, bevarede violiner er lavet af Andrea Amati i 1585. Den er udstillet på New York Metropolitan Museum.

Verdens dyreste violiner

Verdens dyrest solgte violin er af mærket Stradivarius og hedder Lady Blunt. Den 21 juni 2011 blev violinen solgt for 83 millioner kroner på auktion. Heldigvis er alle violiner ikke så dyre, så det er altså muligt at finde en rigtig god violin, til fornuftige priser.

Køb af violiner online

Når du skal købe en violin på en onlineshop er der et par ting du skal have med i tankerne, så du vælger den rigtige violin. Det anbefales dog at du køber i en fysisk butik, hvis du f.eks. er professionel violinist og skal købe en noget dyrere og finere model.

Hvilken type skal du købe?

Violiner kommer i tre ”klasser”: Student, intermediate og professional. Det vil sige at hvis du er nybegynder på violin skal du gå efter student violinen.

Violiner fås i mange prisklasser, og det er faktisk muligt at få en ganske udmærket begynder violin til fornuftige priser. Udover typen af violin skal du også beslutte dig for om du går efter den akustiske klassiske violin, eller om du vil have en elektrisk violin.