Det skal du have styr på som leder af en digital virksomhed

  Som indehaver af en digital virksomhed gælder det samme som for en almindelig virksomhedsejer: Du skal behandle dine ansatte godt. Det lyder måske som en selvfølge, men faktisk handler omsorg for medarbejdere ikke blot om den gode tone, spændende arbejdsopgaver og en ordentlig løn. 

  Gode medarbejdere kan nemlig blive endnu bedre og mere engagerede i firmaets fremgang, hvis du husker, at der skal være lidt ekstra goder og luksus i den professionelle hverdag. Det kan være alt fra en god, sund frokostordning til sjove, inspirerende møder med indslag fra forskellige udefrakommende talere. 

  Står du og mangler inspiration til, hvordan du kan gøre hverdagen for dine medarbejdere lidt sjovere, men uden at det skal koste en bondegård? Så læs med her og få inspiration til, hvordan du bliver årets chef. Eller i hvert fald en ret fantastisk en af slagsen. 

  Sunde medarbejdere er gode medarbejdere

  For at holde energien oppe i løbet af en arbejdsdag er det vigtigt, at du holder et stabilt blodsukker. Derfor er det en god idé at have både firmafrugt og forskellige lækre grøntsager til dine medarbejdere. 

  Hvis der ikke er nem adgang til de sunde sager, har vi det nemlig med at kaste os over de hurtige kalorier såsom chips og sodavand. Hold derfor det gode, stabile energiniveau oppe hos hele virksomheden med sunde alternativer hver dag. 

  Et bud på grønt til medarbejderne kunne være gulerodsstænger, snackagurker og radiser, hvis det er i sæson. Ovre i den mere søde afdeling er frugter såsom banan, æble, appelsin og måske druer et hit hos de fleste, der lige trænger til et energiboost.

  God energi og godt indeklima højner effektiviteten

  Har dine medarbejdere god energi, så er der også større sandsynlighed for, at de yder deres absolut bedste. En energisk hjerne tænker nemlig altid flere kreative tanker end en hjerne, der kører på de absolut sidste energireserver. 

  Foruden sunde madvarer kan du også tænke over, om dine medarbejdere arbejder i det bedste indeklima. Støv og snavs kan forårsage allergi og sygdom, så hvis din virksomhed godt lige kunne trænge til en finpudsning, så overvej, om du skal have gang i noget mere stabilt og langsigtet erhvervsrengøring

  Udover den professionelle hjælp til orden på kontoret, kan du også skabe bevidsthed både omkring sundhed og godt indeklima for dine ansatte. 

  Sørg fx for altid lige at lufte ud, når I møder ind om morgenen, og inden I forlader kontoret om eftermiddagen. Brug kun rengøringsmidler og håndsæbe uden parfume og sundhedsskadelige stoffer, og hold afløb frie for ophobninger af ildelugtende madaffald. 

  Det kræver ofte blot få ændringer og lidt inspiration at gøre en stor forskel i den professionelle hverdag. Når der er styr på både den indre og ydre sundhed, kan I koncentrere jer om at gøre jeres arbejde så effektivt som muligt. Sundhed og et godt indeklima på arbejdspladsen er derfor altid den bedste investering – også når du er leder af en digital virksomhed.