3 gode råd til at være en god chef!

Har du ambitioner om at være den bedste chef, du kan være? Det var heldigt, for så er du landet på den helt rette artikel. Vi har nemlig tre råd til dig, der gerne vil være en god chef. De er simple i teorien – men det er ikke altid, at det er lige så let i praksis!

At gå på to ben: Balancen mellem ven og chef

Som chef kan det være en vanskelig opgave at finde den perfekte balance mellem at være chef og ven. De fleste (og sikkert også dig!) vil jo gerne have gode venskaber på arbejdspladsen, hvilket man ikke bør ekskluderes fra, bare fordi man er øverst.

En god måde at finde en god balance på kan nogle gange findes i det helt simple. Overvej, hvordan du ville ønske, din chef var over for dig. En overvenlig chef kan nemt blive løbet om hjørner med, men en alt for skrap chef kan gøre de ansatte så nervøse, at deres opgaver udføres dårligere.

Forsøg så at være, som du ville ønske, din chef var over for dig.

Husk at værdsætte

Det kan være enormt demotiverende ikke at føle sig værdsat, når man gør et godt stykke arbejde. Som chef må du huske, at dine ord vægter højt blandt dine ansatte. Så komplimenter dem, hvis de arbejder over en dag, har løst en svær opgave eller lignende.

Husk desuden at skrive alle dine ansattes fødselsdagsdatoer ned, så du ikke glemmer at lykønske dem på dagen.

Der er normalt ikke tradition for at give sine ansatte fødselsdagsgaver – det er derimod en uskreven regel, at man giver sine ansatte firmajulegaver – så husk det!

Lyt!

Det allervigtigste man kan gøre for at være en god chef, er at lytte til ens medarbejdere. Og det betyder ikke kun, at du skal lytte, hvis de banker på din dør. Du skal også lytte til det, der ikke bliver sagt, eller nærmere: det, der bliver udtrykt nonverbalt. Er der en af dine medarbejdere, der virker særligt stresset? Måske du skal høre, om nogle af opgaverne er for meget?