3 gode råd til at leve en mere bæredygtig hverdag

Bæredygtig

Flere og flere danskere prøver at leve mere bæredygtigt i dag. Langt de fleste vælger allerede at sortere affald, slukker lyset når de forlader boligen eller holder kødfrie dage. Men det kan samtidig være svært at komme i gang med forskellige ændringer, hvis ikke de rigtige redskaber er der. Heldigvis hjælper vi dig godt på vej lige her.

I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du kan leve en mere bæredygtig hverdag, men uden det kræver de helt store ændringer. Det er nemlig muligt at foretage små ændringer, der gør en stor forskel i det hele. Samtidig kan det vise sig at gøre din hverdag en hel del nemmere.

Veganske måltider, når det er bedst

Hvis nu vi siger, at du kan få hurtig og vegansk mad, der ikke koster en formue, lyder det sikkert lidt for godt til at være sandt. Men det er heldigvis ikke tilfældet. For i dag er den veganske livsstil begyndt at vinde frem, og det har også betydet en større konkurrence på markedet for måltidskasser og madservice.

Her sidder der eksperter og udarbejder opskrifter, der ikke blot smager godt, men som også består af al den næring, som kroppen har brug for. Du bestiller de måltider, du gerne vil have, og så bliver de leveret lige til døren.

Her spiser du ikke kun med god samvittighed, for du sparer også tid i hverdagen. Med en vegansk måltidskasse sparer du tid på at finde på og handle, så du slipper for besværet med selv at være opfindsom med veganske opskrifter.

Lav en madplan

Vi bliver ved madplanen. For i takt med, at en gennemsnitlig dansker smider 47 kilo mad ud om året, bliver det til store mængder af CO2, som vi helt kunne have undgået. Springer du ikke på måltidskassen, der er afmålt med mængder til retterne for at undgå madspild, kan du selv gå i gang. For ved at planlægge ugens måltider kan du få brugt alle de råvarer, du køber til ugen.

Lav en plan for ugens menu, og få puslespillet til at passe sammen. Bruger du kål de første to dage, kan du finde en anden ret, hvor du kan bruge resten. På den måde kan du også gøre din indkøbsseddel meget specifik og slippe for eventuelle impulskøb.

Tænk over dit forbrug

Én af de helt store klimasynder er vores forbrugsvaner. For når det kommer til tøj, sko, teknologi og meget andet, glemmer vi ofte at stoppe op og kigge lidt nærmere på, hvad vi har derhjemme. Et sted, hvor du nemt kan gøre en indsats, er ved at tænke dig om, inden du går ud og køber nyt.

I stedet for at købe nyt, kan du vælge at købe brugt. Er du ikke til den idé, bør du altid overveje dine køb en ekstra gang. Hellere investere i lidt dyrere varer, der tager højde for klimaet og arbejder med gode materialer, end fast fashion og dårlig kvalitet. På den måde kan du passe bedst muligt på klimaet.